Šta znači sanjati stomak, trbuh, abdomen?

Stomak je važan deo vašeg tela. Očigledno je da je centar svih vaših emocija stomak i kada ga sanjate to ima neke veze sa vašim emocijama.

Moraćete da se opustite i brinete o svom zdravlju i kontrolišete svoja negativna osećanja. Stomak u snu simboliše vaše instinkte i potisnute emocije.

Advertisements

Stomak viđen u snu takođe može biti simbol bogatstva i života. Što je veći stomak u snu, bolji su izgledi.

Debeli stomak, može da simboliše dobre prihode kao i povećanje uštede, a tanak stomak može da simboliše nerazumnu potrošnju i propast, neuspehe u ljubavi i lošu volju.

Sanjati da vas boli stomak

Ako ste sanjali da vas boli stomak, to je pokazatelj da imate projekat koji je u toku i koji vam otežava. Ovaj projekat će vam dugo otežavati osim ako ne smislite način da ga olakšate.

Ovaj san takođe može biti pokazatelj neprijatnog neslaganja sa ljudima sa kojima blisko sarađujete ili onima sa kojima ste bliski.

Sanjati da vas boli stomak predviđa da ćete unapred uživati u dobrom zdravlju.

Advertisements

Kada stomak boli, morate biti posebno oprezni, ovo može simbolizovati stomačnu bolest ili upozoriti na nesmotrenost koja povećava rizik od nesreće.

Čovek koji je sanjao operaciju stomaka moraće da se bori za svoju porodičnu sreću, uspeh i priznanje, jer ništa neće doći samo po sebi.

Morate biti spremni da se zauzmete za sebe i da savladate sve prepreke.

S jedne strane, videti u snu operaciju stomaka može da simboliše gubitak imovine. S druge strane, može značiti da vas čeka neočekivano bogatstvo.

Sanjati presečen stomak

Imati ovaj jezivi san gde vam je stomak presečen je simbol poverenja i ranjivosti. To bi moglo značiti da bi se vaše preduzeće ili porodica mogli suočiti sa mogućom disfunkcionalnošću.

Advertisements

Možda izražavate autodestruktivne tendencije koje će nauditi ljudima i stvarima koje cenite. Takođe možete previše verovati drugima i nesvesno im davati mogućnost da bi vas povredili.

Vaša porodica ili vaš posao. Ako je stomak u snu krvario, to znači da ćete morati da se štitite čak i kada ne budete znali ko će vas povrediti.

Možda ćete morati da prestanete da delite previše informacija o sebi ili svom poslu ili da ljudima dajete previše pristupa svom životu.

Ako ste sanjali da vam je stomak presečen, to može značiti da vaša porodica ili preduzeće mogu biti privremeno isključeni iz rada.

Sanjati otečen stomak

Ako ste sanjali da vam je stomak otečen, taj san ukazuje na to da je u toku neki novi projekat koji će vam možda biti teško svarljiv.

Otečeni stomak nije dobar znak jer predviđa manje teškoće a mnogo gore probleme, ako ste primetili krv na stomaku. Taj san najavljuje nesreću ili tragediju sa vašim bliskim rođacima.

Natečeni stomak do neverovatne veličine tumači se dvosmisleno. S jedne strane taj san može značiti da želite da uživate u zadovoljstvima bez ograničenja.

S druge strane, san o otečenom stomaku može da najavi stomačne probleme, nevolje i brige sa kojima može biti nezgodno ili neprijatno upravljati.

Sanjati da imate rupu u stomaku

Ako ste sanjali da imate rupu u stomaku, taj san znači da nešto u vašoj porodici ili poslu nedostaje. To još ne uzrokuje probleme, ali bi uskoro moglo.

Sanjati da vam nešto pada na stomak

Ako ste sanjali da vam je nešto palo na stomak, to bi mogao biti pokazatelj da biste mogli doživeti veoma ponižavajuće iskustvo na koje biste radije zaboravili.

Advertisements

Možda nećete imati nikakvu kontrolu nad ponižavajućim iskustvima koja biste mogli doživeti, ali u slučajevima u kojima možete sebi pomoći, samo izbjegavajte situacije koje bi vam mogle izazvati poniženje.

Sanjati operaciju stomaka

Ako ste sanjali da idete na operaciju stomaka, to znači da ćete da radite na sebi. Konkretno popravljaćete slabosti koje imate prema promenama i emocijama.

Radite na svojim emocijama kako biste mogli da se nosite sa više izazova i kako bi vam život bio kvalitetniji.

Sanjati da imate dlakav stomak

Dlaka je obično dobar znak u snu i često simbolizuje novac i dugovečnost.

Ako ste sanjali da imate dlakav stomak, to znači da će vaša firma doživeti veliki profit ili će vaša karijera dobiti veliki podsticaj. Nadmašićete sve svoje konkurente i izaći ćete na prvo mesto.

Sanjati da neko ima dlakav stomak

Ako ste sanjali da neko ima dlakav stomak, taj san znači da morate preispitati svoj odnos prema drugima.

Budite ljubazniji, pokušajte da primetite i pozitivne osobine, a ne samo nedostatke u ljudima, u svakom možete videti nešto dobro.

Ako devojka vidi u snu muški dlakavi stomak, taj san znači da će imati novca, potpuno nezasluženo će imati bogatstvo.

Sanjati da imate veliki debeli stomak

Ako ste sanjali da imate veliki debeli stomak, to bi mogao biti pokazatelj da ste spremni da doživite veliku promenu. U vašem životu postoji mnogo prostora za proširenje i promenu.

Spremni ste da se suočite sa svim izazovima u svom životu i sada možete proširiti posao ili bilo koji drugi lični odnos sa ljudima oko sebe.

Advertisements

Spremni ste da prihvatite još promena i izazova. To može značiti da je vreme da proširite svoj odnos sa drugim ljudima ili proširite svoje poslovanje.

Za mnoge ljude san o velikom stomaku najavljuje uspeh i prosperitet.

Ako vidite posekotinu na stomaku, ovaj san najavljuje dug period prosperiteta, sticanje bogatstva i ispunjenje želja. Ali ova poboljšanja neće biti bezbolna.

Ako ste sanjali veliki debeli stomak, to može da najavljuje primanje nagrada, časti i slave.

Ako ste sanjali da vam je veliki stomak prerezan, a creva ispala, to znači da će ljudi znati za vaše lične ili porodične tajne. To takođe može značiti da rizikujete da izgubite svoju imovinu.

Advertisements

Veliki debeli stomak takođe može simbolizovati želju da se prepustite porocima i zadovoljstvima.

Sanjati rak želuca

Ako ste sanjali rak želuca, taj san predviđa tugu u vašem porodičnom životu. Možda vam se neko iz vaše porodice raspada.

Međutim, san o uspešnom lečenju raka želuca može značiti da ćete da rešite tu porodičnu situaciju, ili ste barem u procesu pronalaženja rešenja.

Sanjati goli stomak

Ako ste sanjali goli stomak, taj san simboliše gubitak bliske rodbine, izdaju ili nesreću u ljubavi.

Treba da se rešite preterane nevinosti i lakovernosti kao i da poradite na sopstvenom samopouzdanju kako ne biste upali u zamke u bliskoj budućnosti.

Advertisements

Sanjati odvratan stomak

Ako ste sanjali odvratan stomak, taj san simboliše predstojeću sramotu i uništenje koje ćete doživeti. Ovaj san takođe može najaviti smrti jednog od rođaka.

Sanjati da poljubite partnera u stomak

Ako u snu ljubite partnera u stomak, taj san znači da žudite za uzbuđenjima i o tome trebate odmah razgovarati sa voljenom osobom.

Ovaj san takođe može značiti da je pred vama masa prijatnih iskustava od kojih ćete izgubiti glavu.

Sanjati tetovažu na stomaku

Vaša sklonost opasnim avanturama objašnjava san o tetovaži na stomaku. Ovaj san vas upozorava na neoprezne radnje, igrate se sa životom.

Sanjati ranu na stomaku

Nesreće i tragedije u porodici čekaju nekoga ko u snu vidi krv, koja curi iz rane na stomaku.

Advertisements

Ako se u snu zašije rana na stomaku, možete izdahnuti s olakšanjem, testove ili izazove ćete rešiti uspešno a drugi će ceniti vaš kreativni potencijal i ideje. Čeka vas zasluženo priznanje.

Ako ste sanjali da imate ranu na stomaku, to takođe može da znači  da ćete biti bolesni, ali neće biti ništa ozbiljno.

Ako vas je u snu rana na stomaku bolela, to znači da vaš plan neće uspeti. Prostrelna rana na stomaku simboliše niz opasnih događaja, čiji ćete aktivni učesnik postati. Čuvajte se.

Uopšteno, svaka rana a posebno na stomaku, govori o predstojećoj nevolji, u kojoj možete upasti zbog svoje nepažnje. Međutim, sve će ispasti dobro, tako da ne morate da brinete.

Posebno povoljne promene će se dogoditi na profesionalnom polju.

Advertisements

Ako ste imali ranu od uboda nožem, taj san znači da može doći do prekida odnosa sa voljenom osoobm. Izbegavajte svađe i porodične probleme, kako se to nebi obistinilo, a vaša veza nebi propala.

Ako ste sanjali da imate ranu na stomaku od udarca, taj san znači da ćete imati problema sa finansijama.

Preko noći možete izgubiti sve životne blagoslove i postati nesposobni da izdržite nove okolnosti.

Ponekad rana od noža na stomaku može da nagoveštava rešenje bolnog pitanja, od kojeg porodično blagostanje direktno zavisi.

Sanjati stomak bez pupka

Ako ste sanjali da imate stomak bez pupka, taj san znači da ćete doživeti ozbiljan šok, od kojeg ćete se vrlo teško oporaviti. Za žene je takav san najava smrti ili fatalne bolesti voljene osobe.

Advertisements

Stomak bez pupka najavljuje gubitak voljene osobe ili druge teške šokove.

Sanjati stomak – simbolika

Postoji mnogo razloga zašto sanjate stomak i oni su sledeći.

Kada sanjate o stomačnom poremećaju ili grču u stomaku, to znači da će se dogoditi nešto što će vas duboko uznemiriti ili se trenutno dešava u vašem životu.

Ova stvar bi takođe mogla duboko uticati na neke bliske odnose u vašem životu. Ako se to dešava, morate pronaći rešenje, ali ako se to još nije dogodilo, onda se ogradite od emocionalnog uticaja.

Ovakvi snovi takođe mogu simbolizovati novi projekat koji dolazi u vaš život. Ako postoje neki projekti na kojima radite, očekujete da ćete biti spremni za izazove sa kojima ćete se suočiti.

Advertisements

Ako mislite da nemate snage za predstojeće izazove koji bi vas mogli izluditi, razmislite o tome da ne preuzimate projekte radi svog razuma.

San o stomaku takođe može biti simbol ranjivih situacija. Vaša porodica, karijera, odnosi i vaš vlastiti život mogli bi biti ranjivi.

To može biti zbog vaše naivnosti i neiskustva u poslovnim i ličnim odnosima. Previše verujete drugima i ne shvatate kako je ljudima lako da iskoriste vas i vašu situaciju.

Mogli biste se nenamerno namestiti za neuspeh ili povredu, posebno ako vam je u snu stomak povređen ili razrezan. Najbolje bi bilo da preduzmete mere da zaštitite sebe i one koje volite.

San se takođe može dogoditi jer je vreme da se proširite na različite aspekte svog života.

Možda bi bilo vreme da proširite svoje poslovanje, lične odnose sa drugim ljudima ili svoja verska istraživanja.

To bi moglo značiti da u vašem životu postoji prostor za proširenje, a to je slučaj, pogotovo ako vam se u snu stomak čini velikim.

Možete sanjati ovaj san i zato što se neko veoma blizak s vama raspada ili je u velikoj nevolji. Ovo je verovatno tačno ako sanjate da je stomak na bilo koji način bolestan.

Advertisements

Ako je u snu bolest bila izlečena, to znači da ćete na kraju pomoći ovoj osobi da pronađe rešenje za svoju situaciju.

Ako sanjate ovaj san, to bi takođe moglo značiti da želite biti trudni ako ste žena. Ako želite da zatrudnite, možete o tome razgovarati sa svojim partnerom.

Ako ste već trudni i sanjate veliki stomak, to znači da ćete imati zdravu bebu.

Ako ne možete zatrudnjeti iz drugih razloga koji su van vaše kontrole, možete razmotriti druge opcije koje su vam na raspolaganju jer uvek postoje opcije ako želite imati dete.

San o stomaku je neobičan, ali nije redak. Kao što smo videli, može biti pozitivan ili negativan.

Sanjati stomak – ostala značenja

Ako ste trudni i sanjate stomak, možete pretpostaviti da je ovaj san veoma usredsređen na bebu, a to znači da biste trebali imati zdravo dete.

Ako sanjate bilo koju bolest ovog područja ili ovo područje ima uticaj na vaše telo ili tela drugih ljudi, to može značiti da vam je potrebno vreme za opuštanje i odmor.

Sanjati stomak može predskazati neprijatne odnose. Ako osetite grč u stomaku, to simboliše neizmernu ambiciju i nerešene ideje.

Sanjati muški stomak sugeriše da će vas lenjost osvojiti, dok stomak žene znači da ste osoba sa tajnama.

Ako u snu vidite sopstveni stomak, to znači da biste trebali biti pažljivi sa svojim zdravljem. Ako u snu osetite bol u stomaku, to predviđa kratke probleme koji će vam uskoro doći u život.

Advertisements

Sanjati da vas stomak brine ili da imate lošu probavu znači da biste trebali ublažiti ljubomoru prema drugima. Sanjati da vas boli stomak sugeriše da će prijatelj izdati vaše tajne.

Stomak u snu može najaviti i probleme sa zakonom. Ako u snu imate veliki stomak, mogli biste naići na neke gubitke.

Videti veliki stomak kod muškarca znači da će vam doći suđenje, dok veliki stomak kod žene sugeriše da ćete imati veliki poslovni dobitak.

Ako je stomak o kojem sanjate mali, to predviđa nevolje i sudove.

Ako sanjate sopstveni stomak, savremena knjiga snova tumači taj san kao izuzetno dobar znak koji predviđa da ćete vrlo brzo birati iz širokog spektra perspektiva i mogućnosti.

Morate ih pažljivo ispitati i odlučiti se za ono što je od vitalnog značaja. I zapamtite, u ovoj situaciji ne možete samo pasivno lutati, inače ćete propustiti mogućnosti.

Ne odlažite, počnite da delujete odmah, ova povoljna prilika se pojavljuje samo jednom i mogli biste biti jako uznemireni ako je ne iskoristite.

Ako ste sanjali opušten stomak, ovaj san vas upozorava da bi trebali bolje pogledate ljude oko sebe, neki od njih vas kleveću.

Ako ste sanjali da vam je stomak malan a očekujete bebu u stvarnosti, ne brinite, ovo je dobar simbol. Trudnoća će se odvijati bez komplikacija i rodićete zdravu bebu.

Sanjati da vaše dete pati od bolova u stomaku upozorenje je da u stvarnom životu proverite higijenu i zdravlje svog deteta.

Advertisements

Stomak u snu može biti i simbol predstojećih šansi. Ali da biste ih ostvarili, ne biste se trebali opustiti i trebali biste naporno raditi. Zaboravite na zabavu i uživanje, to vam može samo naškoditi.

Za ženu san o muškarcu sa velikim stomakom najavljuje povoljan brak. Za muškarca je simbol velikog profita i korisne transakcije videti veliki stomak trudne žene.

Back to top