Šta znači sanjati seks?

Sanjati seks ponekad može da bude uznemirujuće, jer takvi snovi mogu da uključuju bilo šta, od bivšeg sa kojim ste imali loše iskustvo, nekoga prema kome imate vrlo negativna osećanja, ili čak brata, sestru ili roditelja.

Kao i kod bilo koje druge vrste sna, značenje koje se iz njega može da dobije varira u zavisnosti od toga kako je doživljeno i s kim ste imali odnos u snu.

U većini slučajeva sanjarenje o seksu zapravo nije seksualni čin.

Iz psihološke perspektive, sanjanje o seksu može da simbolizuje fuziju između nekih nejednakih aspekata u vama ili podsvesnu potrebu da se aspekti tog seksualnog partnera iz snova uključe u vašu osobu.

Zatim morate da razmislite ko je ta osoba u vašim snovima i kako se osećate prema njoj u vašem stvarnom životu, da biste utvrdili šta vaš san pokušava da kaže.

Naravno, ne treba da zaboravite da nikada zapravo ne znamo 100% tačno značenje snova, jer naš um reprodukuje niz vrlo različitih elemenata jedni od drugih kada spavamo.

I ne osećajte se loše, sanjanje o seksu jedan je od snova koji se najčešće ponavljaju.

Advertisements

Normalno je da nam ovakav san pruža malo nemira i nelagodnosti, budući da je tema koja se, uprkos otvorenoj svesti u kojoj danas živimo, i dalje u određenoj meri smatra tabu temom.

Ove noćne vizije mogu da nas vode u našem svakodnevnom životu, posebno da bismo bolje razumeli naše odnose.

Generalno, sanjarenje o seksu obično je znak da su različiti delovi tela u sukobu jedni sa drugima, a način na koji se san odvija alegorijski je prikaz kako se vaši razdvojeni delovi okupljaju u jedan koncept.

Što izgleda površno, može da pošalje potpuno pogrešnu poruku onoga što zaista želi da saopšti; a pošto je seks jedan od elemenata koji generiše najmoćnije senzacije u ljudskom telu, normalno je da vaša podsvest traži da primetite te nepravilnosti o kojima sanjate.

Sanjati oralni seks

Ako ste u snu doživeli oralni seks ili ste ga vi praktikovali ili vam je neko to učinio; to znači da pokušavate da otkrijete šta ljudi oko vas osećaju prema vama.

Iz duhovne perspektive oralni seks u snovima fokusira se na to kako komuniciramo. To je zato što je glavni element ovog tipa seksualnog čina upotreba usta.

To može da bude jasan znak da imate dobar pokazatelj kompetentnih veština komunikacije.

S druge strane, ako ste u snu osetili nelagodu dok ste davali ili primali oralni seks, to može da znači da se borite da se izrazite u svom stvarnom životu.

Sanjati seks sa bivšim ili bivšom

Uprkos onome što možda sugeriše kada sanjate seks sa bivšim ili bivšom, ovakav san je jasan pokazatelj da ste konačno prihvatili kraj veze, uspevši tako da se pomirite sa onim delom vas koji se i dalje uzalud držao te osobe.

Nesvesno ste naučili iz dobrih i loših odnosa, a sada ste spremni da primenite naučene lekcije u praksi. Bivši ili bivša u snu, umesto da predstavlja stvarnu osobu, alegorija je da se ne bojite nove veze u kojoj nećete da ponovite iste greške.

Sanjati seks sa ženom

Ako ste muškarac, sasvim je normalno da sanjate o seksu sa ženom. To je biološki proces i seks je jedan od elemenata koji je najprisutniji u umovima ljudi, kao oblik očuvanja vrste, čak i više kada ste okruženi ženama u stvarnom životu.

Ako ste žena, ne treba da započinjete da ispitujete svoju seksualnost. Sanjati kako doživljavate seksualnu vezu sa drugom ženom u snovima predstavlja vašu žensku stranu, koja uključuje vaše veštine nege i negovanja.

Sanjati seks sa najboljim prijateljem ili prijateljicom

Jedan od snova koji izaziva najviše odbojnosti i donekle užasa je sanjanje o seksu sa najboljim prijateljem ili prijateljicom. Ako ste imali ovakav san, to nije znak da najboljeg prijatelja odnosno prijateljicu vidite drugim očima.

U svakom slučaju to je jasan odraz nivoa bliskosti koje osećate prema toj osobi, u najnevinijem smislu te reči, i da ova osoba poseduje osobine za koje želite da budu deo vaše ličnosti.

Postoji vrsta privlačnosti koja se naziva „blizina privlačnosti“, u kojoj se naklonost obično meša sa željom. Ako imate jasno definisane granice, ne morate da upadnete u grešku osećanja ove želje u svom stvarnom životu.

Ako u snovima imate seks sa najboljim prijateljem ili prijateljicom, to ne znači da u budnom životu imate neku vrstu privlačnosti.

Bez obzira da li ste muškarac ili žena, sanjarenje o seksu sa najboljim prijateljem ili prijateljicom simbol je značenja koji ta osoba ima u vašem životu i zaista osećate ogroman strah da je ne izgubite

Sanjati seks sa svojim partnerom (partnerkom)

Očigledno je sasvim normalno sanjati da vodite ljubav sa partnerom ili partnerkom. To je osoba u koju imate sve poverenje, koja je tu uvek i jedna je od najvažnijih osoba u vašem životu.

Ako ste nedavno sanjali da ste vodili ljubav sa partnerom ili partnerkom to je vrlo dobar pokazatelj, jer to znači da ste u vrlo čvrstoj tački svoje veze.

Uspeli ste da prihvatite svog partnera ili partnerku takvog/takvu kakva jeste i svesniji ste nego ikad njegovih/njenih kvaliteta.

Ako trenutno niste u najboljem odnosu sa partnerom ili partnerkom, ovaj san predstavlja frustraciju koju osećate iznutra kad ste u stanju da sve razjasnite i da se uzdržavate od potpunog izražavanja svojih osećanja.

Sanjati gej seks

Ako ste iskrena osoba, nemate oko čega da brinete. Imati homoseksualne veze u snovima nije sinonim za homoseksualnost ili homoseksualne želje.

Naprotiv, to je vrlo dobar pokazatelj da učite da volite i prihvatate sebe takvog kakav jeste, ostavljajući za sobom onu banalnu brigu o minimalnim fizičkim manama koje biste mogli da imate.

Kroz ovaj san uspevate da spojite ili u svoju ličnost uvrstite nove aspekte koji vas čine boljom osobom.

Normalno je da postanete pomalo znatiželjni kakav je osećaj da imate seks sa nekim istim polom, ne morate zbog toga da brinete.

Preko ovog sna možete da odrastete i da naučite da uravnotežite svoje emocije u svom stvarnom životu.

Sanjati seks sa drugom ženom

Ako ste muškarac, trenutno ste u vezi i sanjate da ste vodili ljubav sa drugom ženom, to ne znači da ste spremni da prevarite partnera.

U stvarnosti, u većini slučajeva to je ezoterični prikaz straha da osećate da će neverstvo da postane prisutno u vašoj vezi, bilo s vaše strane ili sa partnerom.

To nije predosećaj ili nešto što će da se dogodi u budućnosti, ali u ovom trenutku u vama postoji latentni niz unutrašnjih nesigurnosti i strepnji koji bi vam, ukoliko ne uspete da kontrolišete na vreme, moglo da donese stvarne probleme dugoročno, poput bolesne ljubomore i besmislenih rasprava.

Ako ste s nekom osobom, morate da je prihvatite i u potpunosti joj verujete, jer ne morate da pretpostavite najgore, pa da ne možete da živite mirno u potpunosti.

Sanjati seks sa nepoznatom osobom

Ako ste nedavno sanjali da ste imali seks sa nepoznatom osobom, to ne znači da ćete u bliskoj budućnosti da budete nepažljivi i da spavate sa bilo kim ko vam se nađe na putu.

U stvarnosti, ta nepoznata osoba iz vaših snova simbolizuje vaše promene zahvaljujući raznim situacijama koje doživljavate u poslednje vreme.

Pored toga, to znači da ćete da ostavite po strani sumnje, otvorićete se i dobićete nove izazove i nove mogućnosti koje će da se pojave.

Sanjati seks sa sestrom

Koliko god to čudno izgledalo, sanjarenje o seksu sa sestrom ne mora da vas uznemiri. To ne znači da imate takve želje za sestrom ili da ste prestali da je doživljavate kao sestru i počeli da je doživljavate kao ženu.

Zapravo, to znači da vas privlači osoba za koju znate da ne treba, a ona nije baš vaša sestra.

Na primer, možda ste u braku i može da vam se učini da saradnica bude dovoljno atraktivna da probudi vašu mušku stranu.

Međutim, svesno znate da nije u redu da osećate ovakvu želju, pa vaš mozak eksternalizuje ovaj sukob između vašeg odbijanja i latentne želje, stavljajući onu ženu koja vas privlači na licu vaše sestre u snovima.

Sanjati seks sa rođakom ili rodicom

Ako nikada u budnom životu niste bili žrtva incestne situacije, to je jedan od zabrinjavajućih snova povezanih sa seksom, jer je više nego samo san, više je kao noćna mora.

Ali nemojte da budete uznemireni: to nije sinonim da patite od neke vrste neravnoteže ili nečeg sličnog, već je povezano sa poteškoćama vašeg života ili prošlim traumama koje ste zakopali u sebi, ne moraju da budu povezane sa polom.

U ovom slučaju, preporučujemo vam da se po tom pitanju obratite nekom profesionalcu, jer postoje neki elementi u vašem životu koji su čvrsto zakopani i koji ne mogu sami da se pojave, a koji ako ne uspete da otklonite mogu da donesu dugoročne poteškoće.

Sanjanje o seksu sa rođakom ili rodicom može da otkriva seksualno nezadovoljstvo. Možda ste već neko vreme bili u celibatu i kao rezultat toga vaši hormoni besne.

Ova seksualna stagnacija znači da tražite oslobađanje i vaša podsvest je dočarala sliku nekoga koga često vidite u stvarnosti kao puku predstavu.

Alternativno, seks može da bude simbol užitka i zadovoljstva uopšte.

U tom smislu, možete nekome da zavidite što je naizgled srećniji ili zadovoljniji nego što jeste, bilo da se to odnosi na seksualni život ili zadovoljstvo u drugim oblastima njegovog ili njenog postojanja.

Možda zavidite ovom rođaku ili rodici i želite neka od njegovih/njenih dostignuća ili imovine za sebe.

Sanjati seks s nekim, a da mu/joj ne vidite lice

Sanjanje scena željenog seksa ili gledanje vaših fantazija znak je nesigurnosti. Možda imate osećaj neadekvatnosti prema sebi i to vas sprečava da ostvarite svoje ciljeve.

Takođe može da se odnosi na vašu nesposobnost da zadovoljite svoje seksualne potrebe ili potrebe svog partnera.

Činjenica da ne možete da vidite lice osobe sa kojom imate seks u snu može da bude pokazatelj previše susreta koje možda imate da biste poboljšali svoj seksualni život, ali ovo bi takođe moglo da donese neka neprijatna ili čak negativna iskustva u vašem životu.

Sanjati seks sa mužem

Sanjanje o seksu sa suprugom moglo bi da ima moguća značenja u zavisnosti od stvarne prirode odnosa između vas i vašeg supruga.

Ako već neko vreme niste imali intimni kontakt s njim, ovo bi mogao da bude odraz vaše želje za seksualnim odnosom s njim.

Ako vam intimni život već ide dobro, možda biste želeli da začinite ovu aktivnost, jer niste potpuno zadovoljni načinom na koji se izvodi, bilo s njegove ili sa vaše strane.

Pokušajte neke nove poze, probajte oralni seks ako to već ne praktikujete, divlji seks, seks na neobičnom mestu, ispunite mu najluđe fantazije i sl.

Sanjati da imate menstruaciju tokom seksa

Niste precizirali da li ste muško ili žensko, pa zato pružamo zajedničko tumačenje ove vrste vizije snova za obe situacije.

Za žene, vizije menstruacije tokom seksa predviđaju nailazak na prepreke ili nesporazume koji nastaju između vas i druge osobe koju trenutno viđate ili ste u vezi.

Za muškarce slične vizije ukazuju na njegovu krajnju odbojnost prema svemu što tokom seksa smatra nečistim, nemoralnim ili čak revoltirajućim.

San sugeriše da biste mogli više da uživate u seksualnim aktivnostima ako ih prihvatite kao prirodan i ugodan deo ljudske prirode.

Sanjati seks sa demonima i čudovištima

Čini se da vas je silovanje ili zlostavljanje u ovoj viziji upozorilo na predstojeće poteškoće sa kojima ćete verovatno da se suočite, posebno u odnosu na to kako drugi ljudi gledaju na vas i vaše postupke.

Konkretno predviđajući ove postupke koji se dešavaju sa čudovištima i demonima, pokornici u Sotoninoj vojsci, ukazuju na to da niste u stanju da postignete nešto što loše želite, bilo da je to bogatstvo, slava ili samo ljubav.

Vaša želja i napor da steknete ove stvari mogu čak da vas izluđuju, zbog čega biste trebali da razmotrite pravce delovanja koji se obično smatraju nezakonitim ili nemoralnim.

U prilog tome govori i slika samog Sotone, koja sugeriše neku vrstu kriminalne delatnosti u ostvarivanju ovih ciljeva.

Međutim, trebalo bi da izbegavate da upadnete u ovu zamku, jer traženje loših sredstava za dobar cilj teško da će vam dati željene rezultate i moglo bi da kulminira večnom sramotom i kaznom.

Sanjati seks sa oženjenim muškarcem ili udanom ženom

Sanjati o seksu sa oženjenim muškarcem ili udanom ženom odražava ličnu krivicu. Možda ste učinili nešto zbog čega žalite i ovaj osećaj kajanja se manifestuje u vašem snu.

Nedostatak ljubomore od strane vašeg partnera, uprkos tome što ste uhvaćeni na delu, aludira na tendenciju ljudi oko vas da tolerišu nepravde koje činite.

Vaša lična uverenja su možda bila poljuljana i vaša podsvest pokušava da shvati situaciju.

Sanjati da muž ima seks sa sestrom

Videti da vaš muž ima seks sa sestrom u snu može da bude pokazatelj postojećih manjih problema u vašoj porodici, posebno između vas i njegove strane porodice.

Moguće je da “loša krv” koja postoji između vas uzrokuje akumuliranje stresa u budnom životu, što dovodi do ovog sna.

Alternativno, ovaj san može da predvidi razvod ili razdvajanje od vašeg supruga, verovatno zbog sukoba između vaših različitih ideala.

Sanjati seks sa poznatom ličnošću

Ako, pak, ako vidite da imate seks sa poznatom ličnošću; neko kome se divite; ili čak sa nekime ko vam se u stvarnom životu može da učini privlačnim, ovaj san predstavlja osećanja koja prema toj osobi imate. Sanjanje poznate ličnosti obično znači da žudite za slavom, bogatstvom i uspehom.

Sanjanje seks sa nekime kome se divite ili vam se čini privlačnim u stvarnom životu, obično ukazuje na delove vaše introvertne ličnosti.

Sanjati da gledate kako se neko seksa

Ako gledate kako drugi imaju seks u vašim snovima, možda ste previše umešani u njihovu vezu. To može da bude iz mnogih razloga, kao što je čežnja za svojom vezom.

Sanjati da drugi gledaju kako imate seks

Ako ste sanjali da imate seks i da to drugi ljudi gledaju, to nema nikakve veze sa željom, već frustracijom ili zavišću.

Sanjati seks sa nekim

San u kojem imate seks sa nekim je najnakloniji i zapravo odražava konkretnu seksualnu želju.

Možda trenutno doživljavate neku vrstu potisnute seksualne frustracije, bilo zato što nemate aktivan seksualni život ili zato što vas veza koju trenutno održavate ne zadovoljava u potpunosti.

Iz tog razloga treba da ostavite po strani predrasude i mislite na svoje zadovoljstvo; ne bojte se da svojoj vezi date malo vremena i razmislite o svom zadovoljstvu.

Šta znači sanjati seks?

Seksualni snovi su jedan od snova koji govori o situacijama ili emocijama u našem svakodnevnom životu.

Dešifrovanje onoga što naša podsvest pokušava da saopšti kroz ove seksualne snove može da osvetli kako se zapravo osećamo prema nečemu ili nekome ili otkriti neke prepreke koje nas sprečavaju da pobedimo sebe.

Umesto da se odnosi na naše seksualne želje i naše performanse u krevetu, to je alegorijska manifestacija načina na koji nešto utiče na nas u našem okruženju.

Neophodno je da proučite san ostavljajući po strani sam seksualni čin, koji zapravo nije centralni fokus sna, već način na koji se razvija.

Nekim ljudima je teško da prihvate da su imali ovakve snove, ne uzimajući u obzir niz važnih poruka koje mogu da znače za njihov život, jer ovakvi snovi mogu da posluže kao vodič koji će da pomogne da usmere kreativnu strast u životu.

Ako uspete da ostavite po strani socijalne predrasude koje možete da doživite nakon što ste sanjali seks i sednete i detaljno analizirate alegorijske aspekte spavanja, dobićete pristup delu svog mozga koji bi inače bio nemoguć.

Prema Karlu Jungu, seksualni snovi se uglavnom manje odnose na seks; a više na sukob.

Nikada zapravo ne znamo šta snovi zaista znače, a naša podsvest može da proizvede mnogo različitih elemenata dok spavamo. Sanjanje o seksu jedan je od najčešćih snova.

Fokus je na tome da ste neobjašnjivo uznemireni nakon ovog sna. Postoji daleka veza između seksualnih snova i našeg sopstvenog romantičnog života.

Naše noćne vizije mogu da pomognu u našem svakodnevnom životu, posebno za poboljšanje ili bolje razumevanje naših odnosa.

Sanjati o seksu obično je znak da su različiti delovi tela u sukobu jedni sa drugima, a sadržaj koji vidite u snovima predstavlja kako se ti sukobljeni delovi spajaju.

Iako će snovi znatno da se razlikuju od osobe do osobe, pretpostavlja se da će neko verovatno da ima 100.000 snova tokom svog života. Seksualni snovi čine 8% njih.

Probuditi se iz seksualnog sna koji uključuje nekoga obično je izuzetno teško da zaboravite. Ali veoma je važno da zapamtite da to ne znači da ih zapravo želite na romantičan ili seksualni način.

Ako sanjate o seksu sa vama bliskom osobom, možda ste u sukobu sa sobom i zabrinuti ste zbog novih obaveza.

S druge strane, ako sanjate o roditelju ili drugoj rodbini, poput brata i sestre, to može da znači da čeznete da im budete bliži; ili možda da popravite vaše odnose.

Biti nezadovoljni sobom u snu je vrlo često, ali ti snovi će da vam pokažu skrivena osećanja koja možda zapravo niste ostvarili.

Da li ste nesrećni u svom stvarnom životu? Ovo može da bude i negativno i pozitivno. To što niste svesni znači da vas to toliko ne pogađa, ali takođe znači da još uvek nosite negativno stanje uma sa sobom.

Da biste prestali da nosite sa sobom ovaj „negativni“ osećaj, morate da shvatite od čega i kako treba da pređete, umesto da ga i dalje držite kod sebe, ali pretvarajući se da to ne pokušavate da izgurate iz uma.

Vaši snovi se uglavnom sastoje od stvari koje ste iskusili tokom dana. Sanjati seks sa sestrom povezano je sa našim unutrašnjim nadama i strahovima. Možda ste nedavno duboko razmišljali.

Sanjanje o seksu sa bratom može da bude povezano sa izgubljenošću u nekoj situaciji. Da li osećate da treba više da učite u životu?

Back to top