Šta znači sanjati samoubistvo?

San o samoubistvu može simbolizovati vrstu teške situacije koja se dešava kada shvatite da treba da završite neki deo svog života koji ne ide.

Iako na drugom kraju takve situacije postoji potencijal za ponovno rođenje, uznemirujuće slike samoubilačkog sna mogu simbolizovati bol koji prolazite.

Advertisements

San u kojem počinite samoubistvo predstavlja vašu očajničku želju da pobegnete iz svog svakodnevnog života. Možda imate osećaj krivice koji ne možete da prebolite.

U svom snu reagujete na njih agresivno prema sebi. Ovaj san vas takođe može upozoriti da preterano iskorišćavate svoje telo.

Ovaj san sugeriše da se trebate oprostiti od nekog aspekta sebe i simbolizuje ličnu transformaciju ili novu fazu u vašem životu.

Sanjati da počinite samoubistvo predstavlja vašu očajničku želju da pobegnete iz svog života. Možda gajite osećaj krivice koji ne možete da prevaziđete i tako okrećete agresiju na sebe.

Morate pristupiti problemima iz drugog ugla. Alternativno, ovaj san sugeriše da se opraštate od jednog aspekta sebe. To je simbol lične transformacije ili nove faze u vašem životu.

Advertisements

Videti nekoga ko je izvršio samoubistvo u snu naglašava vašu zabrinutost za tu osobu. Razmislite koje osobine te osobe možda pokušavate da „ubijete“ i uništite u sebi.

Možda se nadate da niste poput ove osobe i pokušavate da se rešite tih osobina u sebi. Sanjati samoubistvo predstavlja samonametnuti neuspeh.

Takođe može predstavljati želju za begom iz neke životne situacije. Takođe možete imati snažnu krivicu, žaljenje ili osećaj beznađa u nekom delu svog života.

Možda vam se čini da se predajete svojim problemima ili da odustajete od borbe.

Sanjati da neko drugi izvršava samoubistvo predstavlja aspekt vaše ličnosti koji se samoporažava ili bira da ne uspe.

Advertisements

Takođe može simbolizovati vaša osećanja prema osobi koja se promenila na načine koji vam se ne sviđaju.

Ako zapravo u stvarnosti razmišljate o samoubistvu, san je ozbiljno upozorenje da sa nekim morate razgovarati o svojim problemima.

Sanjati samoubistvo pištoljem

Simbolika bilo kog sna o pucanju iz pištolja ima veze sa preduzimanjem odlučne akcije.

Stoga san o samoubistvu pucajući u sebe simbolizuje da želite da preduzmete odlučne mere da biste okončali neki deo svog života.

San o pucanju u usta mogao bi da simbolizuje da osećate žaljenje zbog toga što ste o nečemu razgovarali s ljudima i da želite da promenite svoj način komunikacije.

San o pucanju u glavu, mogao bi simbolizovati da želite da prekinete vezu sa nekim delom svog intelektualnog života, poput verske ili političke ideologije.

Sanjanje da pucate sebi u prsa moglo bi da simbolizuje da osećate potrebu da prekinete važnu vezu.

Sanjati samoubistvo utapanjem

Ako ste sanjali da izvršite samoubistvo namernim utapanjem, to bi moglo simbolizovati snažnu želju za ponovnim rođenjem.

San o samoubistvu utapanjem takođe može da simbolizuje situaciju u kojoj se osećate preplavljeno svojim emocijama ili osećanjima druge osobe u svom životu.

Ovaj san bi mogao simbolizovati suočavanje sa vašim strahovima, poput započinjanja razgovora za koji znate da će izazvati zastrašujući ispad.

Advertisements

Sanjati samoubistvo jedući ili pijući nešto otrovno

Ako ste sanjali da izvršite samoubistvo jedući ili pijući nešto otrovno, to bi moglo simbolizovati suptilne zabrinutosti oko vaše dijete.

Možda osećate da vas ono što redovno jedete i pijete u životu zapravo ne hrani i polako vuče prema dole.

Ovaj san bi mogao simbolizovati situaciju u kojoj pokušavate da kontrolišete uslove razdvajanja od onoga što u vašem životu ne funkcioniše.

Sanjati da neko skoči sa zgrade da izvrši samoubistvo

Ako ste sanjali da je neko skočio sa zgrade da izvrši samoubistvo, to znači da u životu morate doneti neke odluke. Možda ste bili svedok ili prisustvovali nečemu zbog čega ćete biti veoma zabrinuti.

Došlo je vreme da donosite važne odluke koje će imati posledice u budućnosti, zato budite oprezni šta ćete odlučiti.

Ako sanjate da je neko skočio sa zgrade i preživeo, to ima sasvim drugo značenje. To znači da gubite moć i kontrolu nad nekim kritičnim situacijama.

Ovaj san takođe može da simbolizuje odluku koju morate doneti u vezi sa svojom budućnošću.

San u kome neko skače sa zgrade da izvrši samoubistvo, može da ukazuje na to da ćete živeti vrlo srećnim životom i da ćete postići zadovoljavajuće rezultate.

Ako je biznismen sanjao takav san, to znači da će njegovo poslovanje u bliskoj budućnosti postati bolje, pronaći će dobre mogućnosti za investiranje i zaraditi mnogo novca.

San o neznancima koji skaču sa zgrade da izvrše samoubistvo, ukazuje na to da možda imate tendenciju da pobegnete od stvarnosti.

Advertisements

Možda imate problema i izazova sa kojima se suočavate, ali bežanje nije način za rešavanje problema.

San može da ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti naići na velike neuspehe ili poteškoće.

Ako ste sanjali da je neko skočio sa zgrade sa namerom da se ubije ali je preživeo pad, to znači da su vaše poteškoće i padovi samo privremeni, a ne tako grubi kao što mislite, to će uskoro proći.

Ako ste videli devojku koja skače sa zgrade kako bi izvršila samoubistvo, to ukazuje na to da ćete uskoro moći da razgovarate o dobroj pogodbi i da ćete zaraditi mnogo novca.

Sanjati samoubistvo nožem

Ako ste sanjali da ste se isekli ili uboli nožem, ovaj san to bi moglo simbolizovati situaciju u kojoj želite da se očistite.

Advertisements

To bi moglo ukazivati na situaciju u kojoj niste zadovoljni rezultatima neke akcije i želite da promenite svoj kurs. Možda osećate žaljenje zbog stvari koje ste rekli ili uradili.

Ako ste sanjali da ste se uboli nožem, to bi moglo značiti da osećate potrebu da prekinete važnu vezu, čak i ako vam se čini da će vam srce biti slomljeno zbog toga.

Sanjati da žena ili muž izvrši samoubistvo

Ako ste sanjali da je vaša žena ili muž pokušao/la da izvrši samoubistvo, taj san ukazuje na to da će se vaša sreća u bliskoj budućnosti smanjivati a potrošnja će znatno premašiti prihod.

Preporučuje se da na vreme krenete sa štednjom da kasnije ne biste požalili.

Sanjati da neko izvrši samoubistvo

San u kojem neko drugi počini samoubistvo ističe vašu zabrinutost za tu osobu. Ili se možda plašite da delite određene osobine sa ovom osobom i pokušavate da se rešite tih osobina u sebi.

Advertisements

Ako ste sanjali da je neko skočio u smrt, to znači da ste suočeni sa sobom, svojim likom koji polako počinjete da razumete i shvatate.

Bilo bi najbolje kada biste ovaj san doživeli kao poziv da iskoristite novu životnu priliku koja se ukazala pred vama i započnete nove početke.

Ne čini se lako, ali izlazak iz zone komfora može za vas biti blagosloven. Iako zastrašujući, morate zapamtiti da su to snovi sa pozitivnom konotacijom koji označavaju nove početke.

To nikako nisu negativni snovi zbog kojih biste trebali brinuti. Snovi u kojima vidite da neko skače u smrt simbolišu ciljeve i želje koje imate u svom životu.

Ponekad su to dostižni ciljevi, a ponekad ideali za koje nismo sigurni da li ih možemo postići. Imate velike težnje za poslom i želeli biste da imate više angažmana na poslu.

Advertisements

Ako vam je osoba koja skoči u smrt nepoznata, to znači da vas vreba opasnost ili će vam neko u budućnosti biti neprijatan.

Ovaj san se takođe može odnositi na vaš posao, tj. kako niste dovoljno efikasni i kako ne možete postići postavljeni cilj.

Ako ste u vezi i sanjate ovaj san, to znači da neko ili nešto negativno ometa vašu vezu i želi da raskinete sa voljenom osobom.

Ovaj san vam govori da budete odlučniji, uzmete svoj život u svoje ruke i ne budete pod stresom zbog trenutnih problema.

Ako ste sanjali da neko izvrši samoubistvo, to takođe može da znači da biste trebali oprostiti svima koji su to tražili od vas i osloboditi sve što vas sputava.

Advertisements

Jer jednostavno bez toga nema napretka u budućnost, prošlost mora ostati tamo gde pripada, a to je iza nas.

Sanjati da se neko obesi

To je uznemirujući san i možete se prodrmati kad se probudite, ali ne bojte se, jer značenje sna ima sasvim drugačiju konotaciju.

Ako ste sanjali da se neko obesio, to znači da će doći do povećanja vaše životne energije.

Takođe, ovaj san može simbolizovati vaše brige i probleme, ali i izazove sa kojima se suočavate. Ovaj san može značiti i da bežite od bola ili imate osećanja kajanja zbog nečega.

Sanjati da prijatelj izvrši samoubistvo

Deo ovog sna je verovatno dugotrajan osećaj gubitka i razdvojenosti usled smrti vašeg prijatelja.

Advertisements

Ako ste sanjali da je prijatelj izvršio samoubistvo, taj san može biti način suočavanja vaše podsvesti sa iznenadnim gubitkom vašeg prijatelja.

Verovatno ste dobro razmislili o okolnostima njegove smrti i možda se pitate da li biste nešto učinili da ste znali ili mogli.

Možda razmišljate i o tome kako biste reagovali kada biste znali da vam je na zemlji ostalo samo ograničeno vreme.

Pored toga, ovaj san bi mogao da predstavlja važne vesti od nekoga od koga to obično ne biste očekivali. Informacije koje dobijete trebate smatrati tačnim i relevantnim za vašu budućnost.

Sanjati da mnogi izvrše samoubistvo

Ako ste sanjali da mnogi izvrše samoubistvo, taj san znači da ćete uskoro imati poboljšanja na polju finansija i povećaćete prihod.

Advertisements

Radi se o velikim količinama neočekivanih prihoda i to je dobar znak.

Ako osoba koja nije u braku ili vezi, sanja ovakav san, to znači da će uskoro imati sreće u ljubavi. Uskoro biste mogli upoznati osobu sa kojom ćete stupiti u nezaboravnu vezu.

Ako je biznismen sanjao da mnogo ljudi izvrše samoubistvo, taj san znači da će se u bliskoj budućnosti obogatiti zahvaljujući ulaganju koje će doneti veliki ekonomski prihod.

Ako je takav san sanjao bolesnik, to znači da će se uskoro oporaviti od bolesti, telo će biti vrlo zdravo i ponovo će osećati sreću. U budućnosti bi trebali više pažnje posvetiti telu.

Sanjati da rođak izvrši samoubistvo

Ako ste sanjali da vaš rođak izvrši samoubistvo, to bi mogao biti vrlo šokantan san, iz kojeg ste se verovatno probudili uznemireni. Ovaj san predviđa teško vreme u vašoj vezi.

Možda ste shvatili da vas vaša veza više ne ispunjava i da više ne volite svog partnera i razmišljate da odete i napustite tu vezu. S druge strane, ovaj san simboliše novi početak.

Sanjati samoubistvo sa dečkom ili devojkom

Ako ste sanjali da izvršite samoubistvo zajedno sa vašim dečkom ili vašom devojkom, taj san simboliše vašu želju za novim početkom.

Idete na put transformacije rešavajući se svojih loših navika i samouništavajućeg ponašanja.

Advertisements

Možda mislite da vaš dečko ili devojka ima loš uticaj na vas ili mislite da vas vuče prema dole ili želite da zajedno krenete na put usavršavanja.

Sanjati da devojka ili dečko izvrši samoubistvo

Ako ste sanjali da vaš dečko ili devojka izvrši samoubistvo, iako deluje neobično, takav san ukazuje na sreću. Imaćete mnogo mogućnosti za zarađivanje dodatnog novca.

Neophodno je iskoristiti ovu priliku da naučite neko finansijsko znanje ili akumulirate neko bogatstvo. Ovaj san takođe može da znači da ćete ući u period oporavka.

Ovaj san takođe znači da morate posvetiti više pažnje bezbednosti u saobraćaju i unapred napraviti detaljne planove putovanja.

Sanjati da sin ili ćerka izvrši samoubistvo

Ako ste sanjali da sin ili ćerka izvrši samoubistvo, nemojte da se plašite, to nije loš znak. Ovaj san ukazuje na sreću, vaš sin odnosno ćerka, zavisno koga ste sanjali, će imati dobru budućnost.

Sanjati samoubistvo – simbolika

Ako vas u životu muče misli o samoubistvu, obratite se zdravstvenom radniku. Međutim, san o samoubistvu ne znači nužno da želite ili ćete verovatno počiniti samoubistvo u životu.

Umesto toga, samoubilački san verovatnije znači da želite da okončate neku komponentu svog života, poput posla, veze ili zavisnosti.

Želite da završite jednu verziju svog života i započnete nešto sveže, poput zmije koja menja kožu.

Bilo koji san o smrti može se odnositi na završetak nečega, ali dobra stvar u snu o samoubistvu je u tome što pokazuje da namerno želite da kraj završite na način na koji imate kontrolu.

Kada znate da morate nešto da završite, ali pasivno pustite da se stvari vuku umesto da preduzmete mere, veća je verovatnoća da to eksplodira na način koji nije povoljan za vas.

Advertisements

Sanjati samoubistvo kao simbol tranzicije

Takvi snovi mogu da simbolizuju sve vrste završetaka i prelaza u životu. Neki od ovih završetaka i prelaza dešavaju se bez da se potrudite.

Ako shvatite da vam škola u koju ste uložili napor ne odgovara i odlučite da napustite školu, to je tranzicija koju sami pokrećete.

Sanjati samoubistvo kao simbol oslobađanja

Šta umire u vašem životu čega morate da se oslobodite? Odgovor na ovo pitanje može vam reći zbog čega ste sanjali san o samoubistvu.

Kakav god bio vaš odgovor, to je nešto što morate da odlučite da pustite.

Možda se nadate da će se samo od sebe udaljiti, ali ta nada se kocka da situacija neće prvo eksplodirati na neki neugodniji način.

Utvrđivanje može biti zastrašujuće jer ponekad ne možete da kontrolišete ishod, ali osećate da ćete biti odgovorni za to.

Možda je važno zapamtiti da ni vi ne možete uvek da kontrolišete ishod ako se ne izjasnite.

Sanjati samoubistvo kao simbol krivice

Jedan od razloga zašto ljudi ponekad izvrše samoubistvo u životu je taj što se osećaju krivima za nešto što su učinili i ne osećaju se kao da se mogu oporaviti od toga.

San o samoubistvu mogao bi da sadrži sličnu komponentu krivice, gde želite da izbacite deo svog života zbog kojeg se osećate krivim.

Ljudi se ponekad osećaju krivima i zbog razmišljanja o samoubistvu, s obrazloženjem da ne bi trebalo da okončaju svoj život zbog odgovornosti prema drugima, poput porodice ili Boga.

Advertisements

Ista vrsta krivice može se pojaviti i za druge lične odluke koje imaju uticaja na druge, poput razvoda, pa bi razmišljanje o nečemu takvom moglo pokrenuti san o samoubistvu.

Osnovni problem mnogih situacija koje uključuju krivicu je taj što ste osoba sa svojim potrebama i željama koje se mogu sukobiti sa potrebama i željama drugih ljudi u vašem životu.

Često nije lak odgovor čijim potrebama i željama treba dati veći prioritet.

Zaključak

San o samoubistvu može biti zabrinjavajući. Iako to često ne znači da zaista želite da umrete, to zna ponekad biti jednako zastrašujuće, morate se založiti da promenite svoj život.

Back to top