Šta znači sanjati nokte?

Opšte tumačenje, kada vidite nokte u snu, govori o vašoj želji da se držite ljudi, prošlih događaja, veza. Način na koji nokti izgledaju u snu govori o vašem pristupu drugima ili događajima.

San o noktima ukazuje na naporan rad u narednom vremenskom periodu. Vaš trud će biti cenjen i zarada će vam rasti. Ovo je posebno tačno ako se ovaj san ponavlja.

Advertisements

Ako u vašem snu nokti imaju prijatan izgled, može se reći da će se stvari kretati prema vašim planovima.

Takođe, ako su vaši nokti u snu prilično zanemareni, to znači da će se pojaviti puno nepredvidivih događaja.

Ako sanjate o otpadanju noktiju, pripazite na izdaju prijatelja, posebno u profesionalnom životu.

Ako ste sanjali kako vam se nokti ljušte, to znači da vaši planovi neće doneti željene rezultate i doneće vam neko razočaranje.

Videti da su vam nokti prilično prljavi znači da ćete doživeti gubitak zbog glasina.

Advertisements

Sanjati da nemate nokte

Ako ste u snu videli prste bez noktiju, to znači da ćete doneti pogrešnu odluku koja će vas mnogo koštati. Trebali biste biti oprezniji u donošenju odluka i možda zamoliti nekoga za pomoć.

Ne žurite sa stvarima za koje još niste spremni. Takođe, može biti da vas partner o nečemu laže.

Ovaj san vam govori da ćete se bespotrebno igrati i da biste trebali više pažnje posvetiti onome što se događa oko vas da biste se zaštitili.

Sanjati da neko nema nokte

Videti osobu bez noktiju u snu može značiti da ste nekoga povredili. Ta osoba pati, ali vi toga niste svesni. Možda ste nekoga nenamerno povredili.

Morate shvatiti da morate biti pažljiviji prema tome kako se ponašate prema ljudima. Možda ste rekli nešto što je zvučalo veoma loše, čak iako to nije ono što ste želeli da postignete.

Advertisements

Ako znate ko je ta osoba, pokušajte da se izvinite i budete svesniji tuđih osećanja.

Još jedno značenje ovog sna je da je osoba do koje vam je stalo zabrinuta. Možda ne želi da vam kaže u čemu je problem jer ne želi da vam budu na teret.

Sanjati da vam otpadaju nokti

Kao što je već rečeno, ovaj san nosi negativnu poruku. Verovatno ćete dobiti neke loše vesti ili će vam se nešto loše dogoditi.

Možda neko pokušava da vas prevari, ali izgleda da to ne možete da shvatite. Ne znate ništa o tome i ne očekujete da vas neko povredi.

Kada bude savršen trenutak, ta osoba će iskoristiti vašu ranjivost i iskoristiti vas.

Takođe, može biti da ćete se uskoro razboleti i da morate više da pazite na sebe. Vodite više računa o svom zdravlju i pokušajte da vodite zdrav život.

Sanjati da grizete nokte

Ovo je znak nervoze i da imate problema da ostanete mirni. Čekate neke vesti i nervozni ste zbog njih. Nemate strpljenja i želite sve odmah.

Pokušajte da budete strpljiviji i prestanete da pravite veliku stvar ni iz čega. Ovaj san je simbol nestrpljenja, zabrinjavanja i dvosmislenog ponašanja.

Grickanje noktiju je nešto što mnogi ljudi rade kada su nervozni i osećaju strepnju. Dakle, možda postoji problem zbog kojeg se tako osećate, ali odbijate da se nosite s njim.

Sanjati da tuđi nokti otpadaju

Ovaj san vam obično govori da previše brinete zbog nekoga. Ne možete im pomoći jer su oni krivi za sve što se događa. Neko koga volite trenutno je na lošem mestu i oseća se izgubljeno.

Advertisements

Koliko god se trudili, oni neće prihvatiti vaš savet i moraćete da ih pustite da sami odluče. Takođe, može biti da neko koga znate nešto skriva od vas.

To može biti tajna koja je relevantna za vas, ali niko ne želi da vam kaže zbog vas samih.

Sanjati da polirate nokte

Poliranje noktiju u snu znači da ćete u narednom vremenskom periodu moći da donosite mudre odluke, uprkos tome što ste pod značajnim pritiskom.

Ponekad ti snovi ukazuju na razrešenje već postojeće dileme. Sanjati o poliranju noktiju je dobar znak, ovo je simbol dobrog zdravlja i dobrobiti.

U isto vreme, to može biti podsvesna želja da budete deo višeg društva i želite da uživate u lepom i bogatom životu. Boja laka takođe igra ulogu u značenju snova.

Ako ste u snu videli crveni lak, to je znak iskušenja i erotskih želja. To je znak da se borite sa svojim iskušenjima. Ako u snu vidite crni lak, to je znak negativnih misli.

Pokušajte da identifikujete razlog za takva mišljenja i izbegnite situacije koje mogu prouzrokovati ponavljanje neželjenih reakcija.

Sanjanje šarenih noktiju znači da ste u fazi kada koračate pravim putem. Vreme je da nastavite da hodate i da se trudite.

Sanjati da sečete nokte

Ako ste sanjali da sečete nokte, to je loš znak koji ukazuje na dolazak kamate na naplatu. Pored toga, imaće niz nedostataka u porodičnom okruženju.

Ako je u snu neko drugi sekao nokte, ovo je znak da će drugi pokušati da vam nanesu ozbiljnu štetu i morate biti pažljivi u vezi s tim.

Advertisements

To takođe može značiti da biste mogli biti u opasnosti da dobijete bolest koja zahteva posebnu negu.

Seći nokte u snu znači da ćete uskoro morati da se žrtvujete za opšte dobro u porodičnom životu.

Možda ćete morati da se odreknete nečeg važnog da biste udovoljili ljudima koji vam puno znače. Ovo je zaista dobar san jer simbolizuje sve loše čega ćete se rešiti.

Polako se udaljavate od svih koji vam nanose štetu i počinjete da sebe stavljate na prvo mesto.

Sada je vreme da ostale stavite na drugo mesto i prestanete da budete tu za ljude kojima nije stalo do vas.

Advertisements

Možda ste prekinuli ili ćete prekinuti neko toksično prijateljstvo ili ste prekinuli vezu koja vas dugo sputava.

Sanjati da sečete tuđe nokte

Ovaj san znači da pokušavate da izvršite snažan uticaj na nekoga iz vaše okoline, ali to radite na pogrešan način. Pretvaranje da ste autoritet ne znači da ga imate.

Pokušajte da nađete lepši način da se obratite ljudima i prestanete da ih osuđujete za sve što rade. Niko nije savršen, pa tako niste ni vi.

Sanjati da imate duge nokte

Ako ste sanjali da imate duge nokte, to je znak da vređate druge ljude dok usvajate uzaludne stavove i smatrate se svemoćnim.

Ako sanjate tuđe duge nokte, to znači da će se prema vama odnositi ravnodušno i vaše zasluge neće biti prepoznate.

Advertisements

Ako vam se u snu čine da su vaši nokti neprirodno dugi, ovo je znak dugog perioda sreće koji je pred vama.

Ako se ovaj san često ponavlja, to može značiti da ste na ivici vrlo pozitivnog događaja u svom životu. Ako sanjate o dugim noktima, to je definitivan znak budućeg profita.

Ali ako su vam nokti predugi u snu, ovo je predviđanje teške finansijske situacije, ali za rešavanje situacije zatražićete pomoć porodice i prijatelja.

Ako sanjate o dugim i prljavim noktima, to znači da ne verujete partneru i izgleda da je za to kriv vaš izbor, a ne njegovi postupci.

Ovaj san govori da se trenutno osećate prijatno sa sobom i sa imidžom koji projektujete na druge.

Advertisements

Doneli ste razne odluke koje su vam dale prave rezultate, tako da se osećate dobro prema sebi i ostalim ljudima.

Sanjati lažne nokte

Ovo iskustvo iz snova može se protumačiti na dva načina. Ako u snu imate lažne nokte, to je znak da ćete morati sakriti slabost ili nešto što vas sramoti.

Međutim, ako je u snu neko drugi imao lažne nokte, to je znak da ćete sresti licemerne ljude koji nemaju hrabrosti da se pokažu onakvima kakvi zaista jesu.

Sanjati nokte na nogama

Ako ste sanjali nokte na nogama, to govori o strmom putu koji vas čeka u bliskoj budućnosti. U isto vreme dobićete više obaveza a zarada će vam ostati ista.

Ako su nokti na nogama istovremeno uredni i čisti, ovaj san predviđa dobro zdravlje. Ako su nokti na nogama slomljeni, ovo je upozorenje da pazite na moguće povrede.

Advertisements

San o slomljenim noktima na nogama takođe simboliše finansijske probleme koje možete uskoro očekivati.

Ako ste sanjali da neko seče nokte na nogama ili da vi nekome sečete nokte, to znači da ćete se jako truditi, ali nagrada će biti preniska.

Pokušajte da ne gubite vreme i izbegavajte takve situacije u životu.

Ako su vam nokti na nogama prljavi, morate se samoproceniti jer morate biti ponizni i prepoznati da kao čovek možete pogrešiti.

Ako su vam nokti na nogama lakirani, to je znak da imate problema sa kretanjem napred, postoje situacije koje prete da vam ometaju život ili donošenje odluka.

Advertisements

Pazite kuda hodate i odluke koje donosite. Ovaj san takođe može da znači da će sve što ste planirali uskoro početi da se dešava, sve zahvaljujući vašem trudu i zalaganju.

Ako ste sanjali da vam neko seče nokte na nogama, to je dobar znak. To znači da ćete naći nekoga drugog ko će vam rado pomoći i obaviti dosadan posao za vas.

Sanjati da se brinete za nokte

Ako ste sanjali da se brinete za nokte, na primer da ih lečite ili negujete, govori o prekomernoj zabrinutosti za vaš izgled.

Zaista želite da ispunite očekivanja drugih i najverovatnije ste izgubili osećaj šta je stvarno bitno.

Lepo negovani nokti takođe mogu da najave neočekivane vesti. Ovaj san znači da u potpunosti uživate u svojoj vezi ili ako niste u vezi, uskoro ćete se zaljubiti i imati lepu vezu.

Advertisements

San u kojem pažljivo neguje nokte simboliše osnovni aroganciju. Ne fokusirajte se samo na male stvari, možete propustiti pravu sreću.

Sanjati slomljene ili oštećene nokte

Ako ste sanjali slomljene ili oštećene nokte, to je pokazatelj da želite da izbegnete određenu situaciju ili odgovornost.

S druge strane, taj san može simbolizovati način na koji osećate da vas drugi doživljavaju. Slomljeni nokti u snu govore o neispunjenim očekivanjima i neostvarenim snovima.

Ono što ste veoma želeli da dostignete, najverovatnije, ostaće samo želja na dalekom horizontu. Slomljeni ili oštećeni nokti simbolizuju vašu uznemirenost u životu.

Pokušajte da se opustite i radite stvari mirno. Ako u snu iščupate nokte, to ima negativnu konotaciju. Čeka vas nepovoljan splet okolnosti koje će da ugroze vaše zdravlje ili čak život.

Ako ste sanjali da vam oštećeni nokti otpadaju, to znači da vas čekaju uvrede i besna raspoloženja. Nije isključena svađa sa ljudima koji su u blizini.

Sanjati belu mrlju na noktima

Nokti sa vidljivom belom mrljom ukazuju na uspešan životni period. Ako pripadaju drugoj osobi, taj san simbolizuju zavist i loš stav koji će neko imati prema vama.

Sanjati da vam nokti postanu kandže

Ako ste sanjali da vam nokti postanu životinjske kandže,  taj san znači da se možete boriti za svoju ljubav i za svoje voljene.

Advertisements

Ako ste oštrili kandže u snu, to simboliše bes i mržnju koju osećate prema nekome. Možda želite da se osvetite protivniku.

Sanjati da vam otpadaju veoma dugi nokti

Ovo je dobar znak jer ćete se konačno rešiti nečega što vas je mučilo mesecima. To može biti finansijska nestabilnost ili ćete naći novi posao pod boljim uslovima.

To će vam olakšati i konačno ćete se osećati oslobođenim prošlih i teških vremena.

Takođe, možda ćete postići sjajne ciljeve i uspeti u nečemu za šta ste mnogo radili. Sve u svemu, ovo je zaista pozitivan san i vrlo je dobar znak za vas.

Sanjati da vam ispolirani nokti otpadaju

Ovaj san ima negativno značenje, jer nešto za šta ste naporno radili neće uspeti. Mislili ste da sve ide glatko, ali niste shvatili da ste pogrešili.

Takođe, možda očekujete da na kraju stvari ispadnu dobro, ali izgledaju dobro samo na prvi pogled. Kad dobro razmislite shvatićete da je to potpuno gubljenje vremena.

Ne vidite stvari onakve kakve zaista jesu i to će vas koštati.

Možda postoji neko ko se pretvara da vam je prijatelj, a vi to ne vidite. Smatrate je simpatičnom osobom i nemate pojma da vas samo koristi.

Sanjati prljave nokte

Ako ste sanjali prljave nokte, to je vrlo loš znak koji otkriva buduću nesreću u kojoj će biti upleten rođak ili neko od mlađih članova porodice.

Ovaj san takođe znači da previše radite i trebali biste napraviti pauzu. Ruke su vam umorne i potreban vam je san. Prestanite da radite posao koji bi drugi trebalo da rade i budite malo sebičniji.

Advertisements

Drugi možda ne cene vaš rad i nikada vam se ne upute ni reč empatije ni jednostavno hvala. To nije dobro za vaše zdravlje i uskoro ćete biti preumorni za rad.

Takođe, možda previše radite za druge i oni vas uzimaju zdravo za gotovo. Prestanite da radite sve za druge i pokušajte jednom da ugađate sebi.

Sanjati da vam otpadaju nokti na nogama

Imali ste plan za putovanje, ali svi planovi su uništeni i nestali. Planirali ste da idete s nekim, ali oni su vam rekli da ne mogu ili ne žele da idu s vama.

Takođe, to može značiti da idete u pogrešnom smeru i da ćete se dovesti u nevolju. Razmislite o koracima koje ste preduzeli jer se čine lošim izborom.

Sanjati da vam nedostaje jedan nokat

Ako ste u snu videli ruke, ali jedan od prstiju nije imao nokat, to znači da će vas neko izdati. To vam je bliska osoba i znaćete ko je to.

Nedostatak jednog nokta obično sugeriše prevaru i negativne stvari povezane sa vama bliskim ljudima. Nije lako to prevazići, ali moraćete biti jaki i ići dalje.

Takođe, ovaj san može značiti da ćete biti izostavljeni što se tiče razmatranja nečega važnog na porodičnim sastancima. Zbog toga ćete se osećati bezvredno, ali ne dozvolite da vas to kontroliše.

Sanjati da grebete kožu sa noktima

Definitivno ste ljuti zbog nečega što ste uradili i sada želite da vratite vreme i promenite sve. Ne znate kako se nositi sa svojim emocijama i teško vam je da prihvatite svoje greške.

Svi grešimo ali je važno da od tih grešaka nešto naučimo i oprostimo sebi. Ne možemo stalno da se kritikujemo i očekujemo da budemo srećni.

Takođe, možda se osećate izigrano i krivite sebe što verujete ljudima. Možda vam se nešto loše desilo i sada za to optužujete sebe. Prestanite da se krivite za stvari koje nisu pod vašom kontrolom.

Advertisements

Sanjati životinje bez kandži

Ako ste videli životinju bez kandži, to znači da ćete biti otvoreni prema sebi i konačno ćete spustiti stražu. Nikada niste želeli da pokažete svoje prave boje, ali sada je vreme da zablistate.

Više ne želite da se krijete od sveta i spremni ste da počnete da živite onako kako ste oduvek želeli.

Takođe ćete primiti dobre vesti koje će vas pokrenuti i podstaći. Dolaze vam dobra vremena!

Sanjati nokte – simbolika

Prema duhovnim knjigama, nokti u snu simbolizuju da vas život testira. Ako u snu vidite polomljene nokte, to znači da je vaš životni test skoro položen i da ste na mestu izbora životnog puta.

Ako su vam nokti u snu prljavi, to je simbol problema na putu ka postizanju vaših ciljeva i praćenju vašeg puta.

Ako ste sanjali lepe nokte, to u bliskoj budućnosti može biti znak bogatstva i poštovanja. Iskoristite svoju priliku da ustanete i zablistate.

Za mnoge san o noktima može biti čudan ili beznačajan, međutim, ovo iskustvo iz snova otkriva važna značenja za vaš život.

Bez obzira da li tokom sna jedete nokte ili sanjate da vrlo pažljivo farbate nokte, svaki san o noktima ima određeno značenje koje može otkriti informacije o vašoj ličnosti.

I ne, nije čudno sanjati o noktima. Uobičajeno je imati iskustva u snovima sa određenim elementima našeg tela.

Možda čak sanjate da izgubite kosu ili sanjati o ispadanju zubi, to je sve uobičajeno kao i sanjanje noktiju. Međutim, snovi o noktima imaju prilično drugačije značenje od snova o kosi ili zubima.

Advertisements

Postoji široka paleta teorija o značenju snova o noktima i kontekstima ovog iskustva.

Na primer, neki filozofi i tumači snova iz prošlih vremena tvrdili su da san o sečenju noktiju znači da će uskoro doći do velikih ekonomskih dugova.

Prema većini stručnjaka za snove, san o noktima usko je povezano sa osećajem odgovornosti.

Ako ste sanjali da imate negovane nokte, to je znak da ste perfekcionista i pedantna osoba, sposobna da postigne očekivanja koja sama sebi stvorite.

Drugi vas vide kao nezavisnu osobu, koja brine o detaljima, posebno o spoljnim detaljima. Međutim, šta se dešava kada sanjate da vam otpadaju nokti?

Ovo je znak da ste usred faze vitalnog sukoba u kojoj se osećate preplavljeno odgovornostima i obavezama. Takođe imate jak strah od osude.

Izgled i osećaj odgovornosti dva su glavna aspekta koja možete videti u snovima sa noktima. Oba elementa imaju sklonost ka samopoštovanju.

Visoko samopoštovanje simbolišu nokti u besprekornom stanju, dok nisko samopoštovanje mogu da simbolišu prljavi, polomljeni, zanemareni nokti.

Back to top